Hälsa

Inga nya coronadödsfall i Stockholmsområdet

Inga nya dödsfall inrapporterade i Region Stockholm.

Människor som testats positivt för coronaviruset och avlidit har i princip upphört i Sverige. I Stockholmsregionen har det nu gått en vecka sedan det senaste dödsfallet och positivt testade som behöver sjukhusvård har minskat kraftigt.

För närvarande befinner sig 39 personer på sjukhus i regionen som diagnosticerats med covid-19, en anmärkningsvärd minskning från 1100 patienter tidigare i april. Bara 8 av dessa är i behov av intensivvård.
I hela landet har bara tre personer som noterats smittade för viruset avlidit under helgen och tydligt är att situationen håller på att återgå till det normala.

Sammanlagt har 2392 personer avlidit med covid-19 i Region Stockholm. Det är dock inte samma sak som att de avlidna faktiskt dött av viruset. Alla som testat positivt och dött inom 30 dagar har räknats som avlidna med covid-19 – detta oavsett hur sjuka de varit från början eller om de dött av en orelaterad hjärtattack eller hjärnblödning.

Totalt har 24 528 personer noterats med covid-19 i Stockholm och drygt 6000 av dessa har behövt vård. Antalet människor som behöver vård på sjukhus är nu nere på bara 3-4 procent av hur det såg ut i våras.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!