Inga nya coronadödsfall i Stockholmsområdet

publicerad 26 augusti 2020
- av Per Nordin
Inga nya dödsfall inrapporterade i Region Stockholm.

Människor som testats positivt för coronaviruset och avlidit har i princip upphört i Sverige. I Stockholmsregionen har det nu gått en vecka sedan det senaste dödsfallet och positivt testade som behöver sjukhusvård har minskat kraftigt.

För närvarande befinner sig 39 personer på sjukhus i regionen som diagnosticerats med covid-19, en anmärkningsvärd minskning från 1100 patienter tidigare i april. Bara 8 av dessa är i behov av intensivvård.

I hela landet har bara tre personer som noterats smittade för viruset avlidit under helgen och tydligt är att situationen håller på att återgå till det normala.


Annonser:


Sammanlagt har 2392 personer avlidit med covid-19 i Region Stockholm. Det är dock inte samma sak som att de avlidna faktiskt dött av viruset. Alla som testat positivt och dött inom 30 dagar har räknats som avlidna med covid-19 – detta oavsett hur sjuka de varit från början eller om de dött av en orelaterad hjärtattack eller hjärnblödning.

Totalt har 24 528 personer noterats med covid-19 i Stockholm och drygt 6000 av dessa har behövt vård. Antalet människor som behöver vård på sjukhus är nu nere på bara 3-4 procent av hur det såg ut i våras.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.