Här undviker Sveriges socialminister att svara på sin vaccinationsstatus

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 17 november 2023
- av Redaktionen
Socialminister Jakob Forssmed får frågor om sin vaccinationsstatus av journalistkåren.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


En krystad stämning uppstod under en pressträff på regeringskansliet med socialminister Jakob Forssmed när han pressades om sin vaccinationsstatus.

Det var under onsdagens pressträff vid regeringskansliet, där socialminister Jakob Forssmed tog emot utredningen om Sveriges covid-19-vaccineringsstrategi, som det blev spänt när landets ansvarige minister på området fick kritiska frågor kring covidvaccinen från journalistkåren.

Vad tänker du när många människor säger att de blir sjuka fast de har vaccinerat sig både två, tre och fyra gånger? Har man anledning att bli besviken på vaccinen?

Vi har anledning att vara väldigt glada och tacksamma för att vi har vaccinen. Verkningsfulla vaccin är något av bland det  vackraste vi har i vården skulle jag säga.

Sedan ställde journalisten en följdfråga om ministerns egen vaccinationsstatus.

Hur många sprutor har du tagit?

Öhm .. jag får återkomma i den frågan helt enkelt.

Kan du räkna dem på en hand?

Ja, det kan jag göra och det ska jag nog göra givet den ålder som jag har och de rekommendationer som givits.

Frågorna om hur många sprutor Forssmed själv tagit förblev obesvarade. Ministern var där för att diskutera utredare Anders W Jonssons rapport om vaccinationens genomförande.

 

Forssmed själv pratade främst om vikten av rapportens slutsatser och framhöll behovet av “fortsatta ansträngningar” för att “bekämpa covid-19” i Sverige.

Han tillade också att regeringen tittar på möjligheter att förändra bland annat föräldrabalken, så att fler barn lättare och snabbare kan injiceras med vaccinen “nästa gång” Sverige drabbas av en “pandemi”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!