Här är den förbjudna videon om ekologisk mat

Visade familj som fick mindre bekämpningsmedel i kroppen efter att ha övergått till ekologisk mat. Nu är den förbjuden att visas av Coop.

publicerad 4 juli 2017

Coop har nu förbjudits att använda sig av sina reklamfilmer som visar hur en familj får mindre bekämpningsmedel i kroppen efter att ha övergått till ekologisk mat. Coops reklamfilm byggde på en studie, men branschföreningen Svenskt Växtskydd ogillade filmens budskap och anmälde den. Nu har filmerna förbjudits.

Reklamfilmerna som visades i tv under 2015 och 2016 fick stor uppmärksamhet. Handlingen i filmerna kretsade kring en familj som uppgavs ha fått i sig betydligt mindre skadliga ämnen sedan de slutat äta ”vanliga” livsmedel och gått över till – Coops – ekologiska utbud.

– Det är ovederhäftiga påståenden som förekommer i reklamen. Man överdriver risker, vilseleder och skräms, säger Anders verksamhetsledare vid Svenskt Växtskydd, till TT.
Svenskt Växtskydd drog Coop till Patent- och marknadsdomstolen.

Domstolen förbjuder nu Coop att använda filmerna ”Ekoeffekten”, ”The Organic Effect” och ”Amelia testar ekoeffekten”, samt liknande framställningar, i sin marknadsföring av livsmedel. Bryter Coop mot detta väntar vite om en miljon kronor.

– Det allvarligaste som Coop gör är att de försöker att få…


 


Liknande artiklar: