Cecilia smittades – trots covidvaccinering

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 21 april 2021
- av Sofie Persson
Cecilia smittades med covid-19 - efter att hon vaccinerats.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Cecilia Wredberg smittades med covid-19 trots att hon tagit båda doserna av vaccinet – och hon är långtifrån den enda som blivit smittad efter vaccinering.

Vaccinationen i Sverige mot covid-19 började i januari i år. I skrivande stund har 1 604 000 svenskar blivit vaccinerade mot covid-19 av tre olika godkända covidvaccin, enligt Läkemedelsverket.

Däremot fungerar inte vaccinet för alla. Cecilia Wredberg smittades av covid-19 efter att ha fått båda doserna av vaccinet, skriver Bonniertidningen DN.

Jag fick ordentliga förkylningssymtom, som en influensa i stort sett, säger hon.

Folkhälsomyndigheterna skrev i ett pressmeddelande den 30 mars att omkring 6000 personer hade smittades hittills  efter att ha fått sin första vaccindos och att ungefär 4000 av dem testades positivt under de första två veckorna efter den första dosen. 200 personer beräknas ha fått covid-19 när det gått över två veckor sedan de är fullt injicerade med båda doserna. Anders Tegnell menar att det är bra siffror.

Inget vaccin ger ett hundraprocentigt skydd, och genombrottsinfektioner sker för alla typer av vaccin. När det gäller vaccination mot covid-19 visar de första analyserna att antalet genombrottsinfektioner i Sverige ligger i nivå med vad som är förväntat, sade han.

Däremot så är det okänt hur många av dem personerna som fått symtom och om någon behövt söka sjukhusvård. Det framgår inte heller varför dessa personer tagit covid-19 test. Enligt Folkhälsomyndigheten förväntas det komma fler sådana fall där människor smittas av covid-19 trots vaccineringen, men de menar att det ska vara en liten andel.

Folkhälsomyndigheten menar att trots vaccination så måste man fortsätta att följa restriktionerna, eftersom att man fortfarande kan föra sjukdomen vidare samt att bli smittad själv.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!