Ekonomi

Ystad måste spara – drar in på varm mat till de äldre

Ystad dras med stora ekonomiska problem och för att spara pengar slutar kommunen nu att servera varm mat till äldre. Kommunen ska även skära ned på städningen hos personer med hemtjänst.

Socialförvaltningen i Ystad drar åt svångremmen. Kommunen slutar nu att servera varm mat till äldre med hemtjänst. Maten ska istället ersättas med färdigrätter från butik, skriver Lokaltidningen.se.
– Detta är katastrof tycker jag. Det är väldigt värdefullt och trevligt när de kommer hit. Man väntar på att de ska komma, så det har en social funktion, säger Olle Mårtensson, 89, till Aftonbladet.

– Det är verkligen ett svek mot våra gamla, tillägger dottern Gun Mårtensson.

Förutom besparingarna på maten ska även kommunen dra ned på städningen hos personer med hemtjänst, från varannan vecka till var tredje.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • välfärden
  • Ystad