Turkiska exportföretag går i konkurs

publicerad 8 januari 2016

Några av turkiska företag som exporterar frukter och grönsaker har gått i konkurs efter att Ryssland infört sanktionerna mot Turkiet.

Från och med den 1 januari har Rysslands sanktioner mot Turkiet trätt i kraft, skriver Today’s Zaman.

Många företag har blivit drabbade, särskilt i Antalya.

Grosshandlare i Antalya har drabbats mycket. Deras lastbilar åker tillbaka. Några lägger ned affärsverksamheten. Mot bakgrund av krisen har man varit tvungen att rikta sig om till den inhemska marknaden, men det är oklart, hur länge man kommer att stå ut med detta, säger företagaren Ali Yandik.

Den turkiska ekonomin har ingen anledning till optimism. 2015 föll exporten med 8,4 procent. 2016 kommer den att minska ytterligare till följd av de ryska sanktionerna, skriver Asia Times.

Krisen mellan Ryssland och Turkiet bröt ut efter incidenten med det ryska bombplanet Su-24 i det syriska luftrummet. Vladimir Putin gav ut ett dekret om åtgärder för att säkerställa Rysslands nationella säkerhet samt särskilda ekonomiska åtgärder mot Turkiet.

Bland förbjudna turkiska produkter finns kyckling och kalkon, färska och kylda tomater, lök och schalottenlök, blomkål och broccoli, gurkor och ättiksgurkor, färska och torkade apelsiner och mandariner, vindruvor, äpplen, päron, aprikoser, persikor, nektariner, plommon och slån, jordgubbar och smultron.

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.