Svenskt Näringsliv vill att Sverige inför euron som valuta

Lobbyorganisationen Svenskt Näringslivs ordförande Jens Spendrup anser att Sverige i sin roll som EU-land måste ansluta sig till euron när förutsättningar finns och att man för en liberalare invandringspolitik.

publicerad 4 februari 2014

Vinna eller försvinna för Nordens viktigaste dagstidning!


19 462 kr av 100 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Jens Spendrup, som också är styrelseordförande i familjebryggeriet Spendrups, skriver i en debattartikel på DI.se att politikerna måste inse att ett konkurrenskraftigt näringsliv är avgörande för att deras vallöften ska kunna förverkligas. Dessutom måste Sveriges invandringspolitik bli ännu liberalare.

”De isolationistiska tendenserna i många andra euro-peiska länder är oroväckande. Nästa regering måste stå upp för öppenheten. Svenska företag behöver kunna anställa vilka de önskar, utan politiska pekpinnar om medarbetarnas etnicitet.”

Spendrup fortsätter i debattartikeln med att påstå att skatterna för höginkomsttagarna måste sänkas, så att den bästa kompetensen kan attraheras.

Avslutningsvis skriver Spendrup att den regering som väljs i samband med valet i september borde lägga upp en strategi för att, när förutsättninar finns, ansluta sig till euron.

jens-spendrup

Jens Spendrup
Pressbild: Svenskt Näringsliv

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!