Ekonomi

Pilot kritiserade Ryanair – fick sparken

Lågprisbolaget Ryanair har avskedat den långvariga piloten John Goss då han i brittisk tv kritiserat flygbolagets säkerhetsrutiner.

Foto: Flickr/Andy Mitchell/CC BY-SA 2.0
Foto: Flickr/Andy Mitchell/CC BY-SA 2.0

John Goss skulle gå i pension i oktober efter 26 år som pilot för Ryanair. Men nu har han sagts upp från sin tjänst i förväg. Detta eftersom han hade medverkat i brittiska Channel 4:s dokumentär om Ryanair och uttalat sig kritiskt om flygbolaget, skriver Reuters.
Ryanair har förklarat att man kommer att vidta rättsliga åtgärder mot John Goss för hans "ärekränkande påståenden".

– Vi accepterar inte att en av våra anställda smutskastar våran säkerhet på nationell tv, detta tre veckor efter att han skriftligen bekräftat att inte hade några invändningar kring säkerheten. ... Vi ser fram emot att möta Goss ärekränkande påståenden i en domstol i sinom tid, säger flygbolaget i ett uttalande.

Brittiska Channel 4 har även anmälts för deras dokumentär "Ryanair: Hemligheter från cockpiten", där John Goss medverkade. Enligt Reuters fick John Goss sedan tidigare ett kritiskt brev från Ryanair då de tyckte han använde för mycket bränsle. Han uppgav också att det var få piloter som kände något förtroende för den irländska luftfartsmyndigheten (IAA).

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • John Goss
  • Ryanair