Bitcoin når magisk gräns

publicerad 28 november 2013

Värdet för den integritetsvänliga och virtuella valutan Bitcoin överstiger 1 000 dollar. Den magiska gränsen nåddes under onsdagen på växlingscentralen Mt. Gox.

Foto: Zach Copley/CC BY-SA 2.0
Foto: Zach Copley/CC BY-SA 2.0

Nya Dagbladet rapporterade tidigare om att Bitcoin nått rekordhöga 750 dollar per enhet, ett värde som nu överstigits av 1 073 dollar på den tokyo-baserade och digitala växlingscentralen Mt. Gox strax före klockan 16 svensk tid på onsdagen.

November ha varit en stark månad för Bitcoin. I början av november låg valutans värde på lite över 200 dollar per enhet. I mitten av november hade värdet mer än tredubblats.

Det är lätt att glömma att Bitcoins verkliga värde inte är kan räknas efter växelkursen, men istället i förmågan att möjliggöra och öppna upp för nya tillvägagångssätt som inte kan utföras med dagens betalningsnätverk, säger bitcoinutvecklaren Mike Hearn till BBC.

Orsaken till valutans ökade värde sägs delvis bero på en ökad efterfrågan och acceptans i Kina.

 

Läs även:
Bitcoinautomat till Sverige
Världens första Bitcoinautomat öppnar i Vancouver
Tyskland erkänner Bitcoin
Vad är Bitcoin för någonting?
Flera anonymiseringstjänster accepterar nu Bitcoin
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.