Beställningarna på ryska vaccinet: En miljard doser

publicerad 12 augusti 2020
Ryssland har fått beställningar på en miljard vaccindoser.

Den ryske presidenten Vladimir Putin bekräftade nyligen att landet har tagit fram och godkänt det så kallade Sputnik V-vaccinet mot coronaviruset. Enligt uppgift ska man redan ha fått beställningar på över en miljard doser från ett 20-tal länder.

Putin hävdar att Sputnik V är helt säkert och att en av hans egna döttrar har testat det som en frivillig försökskanin och mått utmärkt efteråt.

– Jag vet att det fungerar ganska effektivt, formar ett starkt immunförsvar och, jag repeterar, det har klarat alla nödvändiga kontroller, förklarade Putin under ett regeringsmöte enligt Reuters.
Det ryska företaget Sistema förväntas i slutet på året påbörja full massproduktion av vaccinet, som består av två doser av olika serotyper av ett mänskligt adenovirus. Dessa båda doser innehåller en S-antigen av det nya coronaviruset och som ska ta sig in i de mänskliga cellerna och skapa en reaktion i immunförsvaret.

Ryska myndigheter hoppas att vaccinet kan ge Ryssland en ekonomisk skjuts man är i behov av efter att ekonomin drabbats…


 


Liknande artiklar: