Ballmer lämnar Microsoft inom ett år

Efter 33 år på Microsoft lämnar Steve Ballmer sin vd-post inom de närmsta 12 månaderna. Det gjorde mjukvarujätten klart på fredagsmorgonen, rapporterar internationella medier.

publicerad 24 augusti 2013

Nyheten om Ballmers avgång kommer efter att en rad omfattande omstruktureringar genomförts. Någonting som Ballmer gått i spetsen för att få Microsofts olika avdelning att svetsas samman bättre, skriver ABC News.

Det är aldrig en bra tid att göra den här sortens förändring, men nu är det rätt. Vi har inlett en ny strategi med en ny organisation och vi har en fantastisk ledningsgrupp. … Vi behöver en vd som kommer att vara här på längre sikt för den nya inriktningen”, sade Ballmer i ett pressmeddelande.

Vid millennieskiftet tog Steve Ballmer över rodret som Microsofts vd efter grundaren och den goda vännen Bill Gates – som även kommer att vara med och välja ut den som kommer att efterträda Ballmer efter dennes 13 år som vd.

Steve Ballmer kommer att fortsätta som vd tills dess att en efterträdare hittats, klargör Microsoft i pressmeddelandet. Beskedet om Ballmers avgång fick Microsofts aktie att rusa i höjden med 7,4 procent på fredagsmorgonen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.