Rånvåg i Helsingborg

publicerad 15 november 2018

Under onsdagen skedde sex rån och rånförsök i centrala Helsingborg.

Runt 11-tiden blev en 24-årig man utsatt för ett rånförsök på Kvarnstensgatan. Mannen blev hotad med kniv, men av okänd anledning avbröts rånet.

Runt 12.30 blev en 19-årig man rånad vid en busshållplats i närheten av Rönnowsgatan. Flera gärningsmän hotade honom med kniv innan de lämnade platsen i en personbil. Rånarna ska ha kommit över kontanter, rapporterar SVT.

Runt 13-tiden blev en kvinna rånad och misshandlad vid en trädgård på Gustaf Adolfs gata. En ensam gärningsman ska ha kommit över hennes mobiltelefon.

Strax efter 14-tiden blev en 36-årig kvinna utsatt för ett rånförsök i närheten av Wieselgatan. En gärningsman hotade henne med kniv och försökte tillgripa hennes väska, genom att springa från platsen undgick hon att bli rånad.

Runt 14.30 blev en man i 70-årsåldern rånad i närheten av sjukhuset på Södra Vallgatan. Gärningsmannen ska ha varit beväpnad med kniv.

Runt 16.30-tiden blev en man i 60-årsåldern rånad vid en bankomat på Södergatan. Gärningsmännen beskrivs som två män i 20-årsåldern, en av dem var beväpnad med kniv.

Polisen har gripit en man och tagit in en ytterligare till förhör.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!