MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

mRNA-vaccinteknikens upphovsman riktar hård kritik mot massvaccinationerna

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 12 augusti 2021
- av Isac Boman
Dr. Robert Malone i en intervju med Epoch Times.

Den profilerade virologen Robert Malone, pionjär inom den mRNA-teknik som coronavaccinerna bygger på, riktar nu frän kritik mot den pågående massvaccinationskampanjen.

I en debattartikel i Washington Times menar Malone att kampanjen bygger på ”dålig vetenskap” och att den ”nästan garanterat gör mer skada än nytta”.

Istället lyfter han fram de billiga och opatenterade preparaten ivermektin och hydroxiklorokin som betydligt säkrare och effektivare alternativ.

Malone går i artikeln så långt som att mena att den ”underminerar tilltron till hela det offentliga vårdsystemet”. Tillsammans med sin medförfattare Peter Navarro, nationalekonomiprofessor samt tidigare rådgivare i Vita huset involverad i Operation Warp Speed med målet att bemöta covid-19, riktar Malone framförallt kritik mot de grundantaganden vaccinationskampanjen utgått ifrån och menar att massvaccineringen som nu drivs på är direkt kontraproduktiv.

Ju fler människor man vaccinerar, ju fler blir de vaccinresistenta mutationerna man troligen kommer att få, ju mindre varaktiga blir vaccinerna, ännu kraftigare vacciner måste utvecklas och människor kommer att bli utsatta för mer och mer risk.”, skriver Malone och Navarro.

Vidare betonar man att coronaviruset redan är så universellt spritt i befolkningen att det är meningslöst att försöka få bort det med hjälp av vaccinering och pekar på att vaccinerna dessutom inte heller tar bort risken för infektion eller att smitta andra.

Man går också till hårt angrepp mot antagandet att vaccinerna är säkra.

Ändå erkänner nu forskare, läkare och tjänstemän inom vårdmyndigheterna att risker är sällsynta men på inget sätt triviala.”, och nämner hjärt- och kärlproblem, menstrationsrubbningar, ansiktsförlamningar, kraftiga allergiska reaktioner och autoimmuna sjukdomssyndrom som exempel på kända vaccinskador i nuläget.

Författarna lyfter även fram att de vacciner man nu injicerar befolkningen med på basen av nuvarande data inte heller är aktiva längre än sex månader, vilket sålunda kräver påfyllnadsinjektioner som i sin tur ytterligare höjer riskerna för allvarliga komplikationer.

Den uppenbara bredare poängen som talar för individens egen valmöjlighet när det kommer till vaccin är att upprepade vaccinationer, var och en med en liten risk, kan addera till en stor risk”.

Den stora majoriteten har ”inte något att frukta förutom fruktan för viruset”, skriver man, och påminner om att det i nuläget finns goda vetenskapliga belägg etablerade för de billiga och opatenterade preparaten ivermektin och hydroxiklorokin som är både säkra och effektiva botemedel mot covid-19.

Det amerikanska folket förtjänar bättre än en universell vaccinationsstrategi som går under den dåliga vetenskapens flagga och som påtvingas med hjälp av auktoritära metoder.”, avslutar man sin artikel.

Fakta: Robert Malone

Dr. Robert Malone har i samband med coronavaccinationskampanjen blivit känd för att ha haft en betydande roll i mRNA-vaccinteknikens uppkomst genom sin forskning vid Salk Institute i Kalifornien på 1980-talet. Idag är han verksam som licensierad läkare i Maryland, USA.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend