Kvinnors simultanförmåga bättre än männens

publicerad 26 oktober 2013

En ny studie från ett universitet i Glasgow, Skottland, visar på skillnaderna mellan könen. Forskare vid universitet har kommit fram att kvinnor är bättre på ”multitasking” än männen.

I ett test med datorer som forskarna utförde märkte man att kvinnor justerade snabbare till sin nya uppgift när datorns program stängdes ner än männen. Det kan bero på att kvinnornas simultanförmåga är bättre än männens, skriver Business Insider.

I testet skulle 120 kvinnor och lika många män göra flera uppgifter samtidigt. Både männen och kvinnorna blev långsammare när de fick göra flera uppgifter istället för en – men männens reaktionshastighet sjönk med 77 procent, jämfört med kvinnornas 69 procent.

Ett annat test bestod av att kvinnor och män skulle leta efter ett par borttappade nycklar på en gräsmatta samtidigt som de svarade på ett telefonsamtal. 75 procent av kvinnorna hittade nycklarna före männen eftersom de kunde söka igenom gräsmattan på ett smartare sätt.

Tidigare studier har visat att människor som skryter att de är bra på multitasking – eller har bra simultanförmåga – egentligen är de som är sämst på det området, skriver Business Insider.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.