Vetenskap

Kina utvecklar handhållna lasergevär

Arkivbild

Kina har utvecklat fungerande handhållna lasergevär som kan träffa sitt mål på ett avstånd av 800 meter eller längre. Det ljudlösa vapnet får skinnet på offret att bli till kol, det orsakar intensiv smärta och kan antända brännbart material med en osynlig laserstråle.

Vapnet heter “ZKZM-500 Laser Assault Rifle” och går även under smeknamnet “Laser AK-47”, eftersom storlek och vikt på vapnet liknar en AK-47. Vapnet klassificeras som icke dödande. Det ska vara ljudlöst. Laserstrålen är dessutom osynlig och vapnet kan skjuta genom glas. Geväret är även rekylfritt, rapporterar South China Morning Post.
Lasergeväret utvecklades vid Xian Institute of Optics and Precision Mechanics i provinsen Shaanxi. Litiumbatterierna kan ge 1000 “skott” som är upp till två sekunder långa. Priset landar på 15 000 amerikanska dollar per gevär.

Tanken är att vapnet i första hand ska användas av kinesiska specialförband inom polisen.

Amerikanska medier har tagit upp nyheten, men vissa bedömare där misstänker att vapnet är rent båg.

 

Källa: NewsVoice

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!