Väder

Tyfonen Fitow orsakade förödelse i Kina

Piskvindarna från Fitow uppmättes till över 150 kilometer i timmen. I vissa kinesiska regioner föll det så mycket som 200 millimeter regn. 30 000 fiskebåtar kallades tillbaka innan tyfonen slog till.

Det blev ostkusten som drabbades värst av tyfonens anstormning. I Wenzhou kollapsade över 1 200 bostäder och två personer befaras ha omkommit, enligt kinesisk radio.

På söndagen flaggade myndigheter i landet för “röd varning”, den allvarligaste nivån av stormvarningar. Fitow väntas efter måndagen fortsätta nordost in i fastlandet men att tyfonen markant avtar i styrka.

I Zhejiangprovinsen påverkades totalt tre miljoner människor av Fitows framfart. De ekonomiska skadorna uppgår till omkring 2,2 miljarder kronor.

 

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Fitow
  • Kina
  • tyfon