Väder

Tyfonen Fitow orsakade förödelse i Kina

Piskvindarna från Fitow uppmättes till över 150 kilometer i timmen. I vissa kinesiska regioner föll det så mycket som 200 millimeter regn. 30 000 fiskebåtar kallades tillbaka innan tyfonen slog till.

Det blev ostkusten som drabbades värst av tyfonens anstormning. I Wenzhou kollapsade över 1 200 bostäder och två personer befaras ha omkommit, enligt kinesisk radio.

På söndagen flaggade myndigheter i landet för “röd varning”, den allvarligaste nivån av stormvarningar. Fitow väntas efter måndagen fortsätta nordost in i fastlandet men att tyfonen markant avtar i styrka.

I Zhejiangprovinsen påverkades totalt tre miljoner människor av Fitows framfart. De ekonomiska skadorna uppgår till omkring 2,2 miljarder kronor.

Liknande artiklar

Kina inför strafftullar på amerikanska varor Enligt uppgifter ska Kina införa strafftullar på amerikanska varor från och med på fredag. Detta innebär i praktiken att...
Kina utvecklar handhållna lasergevär Kina har utvecklat fungerande handhållna lasergevär som kan träffa sitt mål på ett avstånd av 800 meter eller längre. De...
Unikt rymdsamarbete mellan Kina och Ryssland Ryssland och Kina har ingått ett avtal om att samarbeta inom rymdforskning inom såväl civila som militära projekt. Ry...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • Fitow
  • Kina
  • tyfon