Tropiska stormar slog till mot Mexiko

publicerad 18 september 2013

De senaste dagarna har Mexiko drabbats av en orkan, Ingrid, och en tropisk storm, Manuel. Minst 47 människor har omkommit till följd av stormarna.

Bara i turistorten Acapulco beräknar cirka 40 000 människor vara strandsatta efter att den tropiska stormen Manuel slagit till mot den mexikanska västkusten, rapporterar Voice of America.

Mexikos armé har tillsammans med kommersiella flygbolag samarbetat för att flyga turister ut ur Acapulco. Vattennivån på hotell- och flygterminaler rapporterades ha nått midjehöjd.

Att två stormar slår till samtidigt – Manuel på västkusten och Ingrid på östkusten – är väldigt ovanligt och har inte skett sedan 1958 i Mexico, säger David Korenfeld, generaldirektör för Mexikos vattenverk, till CNN.

Flera butiker har fått sina skyltfönster krossade sedan lokalbefolkningen försöker att bunkra upp i fall om stormarna skulle bli allt för utdragna.

Över en miljon människor har drabbats av ovädrets framfart, skriver CNN.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.