Sverige stålsätter sig inför stormen Simone

publicerad 28 oktober 2013

Stormen Simone väntas slå till mot Sverige natten till tisdag. Nu vidtas en rad förberedelser, bland annat har alla tåg i södra Sverige ställts in.

Två personer har hittills omkommit i stormen Judas, eller St. Jude som den kallas i England, när den drog in över England under sena måndagskvällen med orkanvindar på 44 meter i sekunden.

Stormen har nu fått ett nytt namn, Simone och det är främst områdena i södra och sydvästra Sverige som drabbas hårdast av dess framfart. SMH gick under måndagsmorgonen ut med en klass 3-varning  i stora delar av Skåne. Den har nu utvidgats och gäller för hela sydvästra Sverige

Trafikverket har dessutom fattat beslut om att ställa in all tågtrafik i södra Sverige från och med klockan 17. Tågtrafiken mellan Helsingborg och Halmstad ställs in redan klockan 16.

De svenska elbolagen har kallat in extrapersonal i förberedelse inför stormen.

Om vindbyarna är allt för starka riskerar Öresundsbron att få stänga ner all fordonstrafik.

Om det blåser mer än 25 meter i sekunden så stänger vi bron för fordonstrafik. Tågen kan fortsätta gå med vindstyrkor upp till 33 meter per sekund, säger Jens Genders, pressinformatör vid Öresundsbron, till TT.

SJ:s hemsida kan läsa om vilka avgångar som berörs av Simones framfart.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.