Zemmour om upploppen: ”Tidigt stadium av inbördeskrig”

Våldskravallerna i Frankrike

publicerad 3 juli 2023
- av Isac Boman

De omfattande upploppen bör beskrivas som ett tidigt stadium av inbördeskrig i Frankrike. Det menar den franske oppositionspolitikern Éric Zemmour som tillägger att detta är en uppenbar följd av den invandringspolitik som bedrivits under de senaste 40 åren.

– Vi är i ett tidigt stadium av inbördeskrig, vi kan tydligt se detta. Det är en konfrontation mot staten från en del av befolkningen, det är vad vi ser. Det handlar om en etnisk revolt, säger Zemmour i en intervju med den franska kanalen Europe 1.

Zemmour, tidigare journalist under många år på Le Figaro, var en uppmärksammad uppstickare i det senaste presidentvalet och menar att upploppen skiljer sig markant från exempelvis de upplopp som skakade landet 2005. Upploppen har visat en ny nivå av grovhet och omfattning på våldet som beskrivits som de värsta i Frankrike någonsin, där bland annat Paris borgmästares hem rammades av brinnande bilar som skadade hans familj, polisstationer beskjutits med granatgevär och många byggnader totalförstörts runtom i landet.

Politiken att fördela invandrare över hela Frankrike innebär nu att alla påverkas av dessa upplopp. Alla fransmän kan se att det är ett resultat av den galna invandringspolitiken under de senaste 40 åren.

Han uttrycker sig också kritisk till den generella mediebilden av den dödade 17-åringen.

Det är alltid ledsamt när en ung man dör, även om jag som Kylian Mbappé skulle vilja säga att han inte var någon ängel. Ängeln hade märken på vingarna, vid 17 års ålder hade han redan ett omfattande brottsregister, fortsätter Zemmour.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!