Zelenskyj: ”Putin vill starta krig i Mellanöstern”

Israels ockupation av Palestina

publicerad 11 oktober 2023
- av Isac Boman
Vladimir Putin och Volodomyr Zelenskyj.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Enligt Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har man ”information” som påstås bevisa att Rysslands president Vladimir Putin vill anstifta ett storskaligt krig i Mellanöstern.

Syftet påstås vara att skapa ”en ny källa till smärta och lidande”, ”undergräva den globala enigheten” och ”förstöra friheten i Europa”.

– Vi har uppgifter som mycket tydligt bevisar att Ryssland är intresserat av att anstifta krig i Mellanöstern. Så att en ny källa till smärta och lidande skulle undergräva den globala enigheten och förvärra klyftor och motsättningar och hjälpa Ryssland att förstöra friheten i Europa, säger Zelenskyj i ett tal som publicerats på X (tidigare Twitter).

Bevis presenteras inte, men man säger sig kunna se att ”ryska propagandister är skadeglada” och att ”Moskvas iranska vänner öppet sträcker ut en hjälpande hand till de som attackerat Israel”.

– Allt detta utgör ett mycket större hot än vad världen för närvarande är medveten om. De tidigare världskrigen utlöstes av lokala aggressioner. Vi vet hur vi skall bemöta detta hot. Vi har redan förberett de nödvändiga stegen, och vårt främsta mål är att skydda behovet av maximal global enighet, fortsätter han.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!