Utrikes

Ytterligare 250 amerikanska specialtrupper till Syrien

Nu ökar USA sina markstyrkor i Syrien

Den amerikanske presidenten Barack Obama tillkännagav nyligen att USA drastiskt ska öka sin närvaro i Syrien. Nu skickar man ytterligare 250 specialtrupper till landet, vilket gör att den amerikanska styrkan på plats uppgår till 300 man.

Senast 2013 lovade president Obama att inga amerikanska fotsoldater överhuvudtaget skulle sättas in i Syrien, nu låter det dock annorlunda och presidenten menar att dessa 250 soldater kommer att kunna hjälpa ”lokala styrkor” med att bekämpa Islamiska Staten (IS).
Obama menar vidare att övriga NATO-länder kan och bör göra mer för att stoppa IS och att fler länder måste ställa upp ekonomiskt för ändamålet. Även i Irak ökar USA sin militära närvaro.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!