Utrikes

Youtube-profilen Lauren Southern gripen av brittisk polis – för att hon kritiserat invandringen

Den 22-åriga journalisten och Youtube-profilen Lauren Southern blev i söndags gripen av brittisk polis och förvägrades att resa in i Storbritannien då hennes invandringskritiska åsikter kunde utgöra “terrorism”.

Nya Dagbladet kunde igår rapportera att Martin Sellner, ledare för den organisationen Generation Identity i Österrike, greps tillsammans med sin flickvän Brittany Pettibone av brittisk polis på grund av deras invandringskritiska åsikter.

Nu framkommer det att ytterligare en invandringskritisk person blivit anhållen av brittisk polis. Lauren Southern, som har nästan en halv miljon prenumeranter på Youtube, blev anhållen i Calais i Frankrike av brittisk polis när hon skulle resa in i Storbritannien.

I det officiella polisbeslutet till Southern framgår det att brittisk polis ser henne som ett “hot” mot samhället på grund av hennes invandringskritiska åsikter. Väl i arresten blev hon frågad om vad hon tycker om “att köra över muslimer med bilar”.

Liknande artiklar

Theresa May vinner förtroendeomröstning Storbritanniens premiärminister Theresa May lyckades få tillräckligt med stöd inom hennes eget parti för att klara förtr...
Theresa May sitter kvar – trots hot om förtroendeo... Theresa May har meddelat vid en presskonferens att hon inte avgår som Storbritanniens premiärminister. Beskedet kommer e...
Brexitminister avgår: “Theresa Mays deal ger... Brexitminister Dominic Raab och flera andra ministrar väljer att lämna regeringen i protest mot den Brexit-deal som Ther...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!