Youtube-profilen Lauren Southern gripen av brittisk polis – för att hon kritiserat invandringen

publicerad 12 mars 2018

Den 22-åriga journalisten och Youtube-profilen Lauren Southern blev i söndags gripen av brittisk polis och förvägrades att resa in i Storbritannien då hennes invandringskritiska åsikter kunde utgöra ”terrorism”.

Nya Dagbladet kunde igår rapportera att Martin Sellner, ledare för den organisationen Generation Identity i Österrike, greps tillsammans med sin flickvän Brittany Pettibone av brittisk polis på grund av deras invandringskritiska åsikter.

Nu framkommer det att ytterligare en invandringskritisk person blivit anhållen av brittisk polis. Lauren Southern, som har nästan en halv miljon prenumeranter på Youtube, blev anhållen i Calais i Frankrike av brittisk polis när hon skulle resa in i Storbritannien.

I det officiella polisbeslutet till Southern framgår det att brittisk polis ser henne som ett ”hot” mot samhället på grund av hennes invandringskritiska åsikter. Väl i arresten blev hon frågad om vad hon tycker om ”att köra över muslimer med bilar”.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.