WHO vill ändra människors uppfattning om vaccin mot covid-19 – anlitar professor vid Harvard

publicerad 28 oktober 2020
- av Sofie Persson
Cass Sunstein.

World Health Organization anlitar nu Cass Sunstein för att leda arbetet med att få folk att acceptera vaccin mot covid-19.

Cass Sunstein är jurist och professor vid Harvard och leder där ett program om beteendeekonomi och offentlig politik. Han har skrivit åtskilliga artiklar inom bland annat beteendeekonomi och statlig regleringspolitik och är även känd för att förespråka taktiker som myndigheter kan använda sig av för att influera befolkningen samt försöka försvaga trovärdigheten i konspirationsteorier.

Det är han som nu kommer att leda WHO:s nya försök att få människor att acceptera ett vaccin mot covid-19, rapporterar Vaken.


Annonser:


WHO:s generaldirektör Tedros Ghebreyesus skrev i en tweet att han var glad över att prata med det tekniska rådet för beteende-förståelse och vetenskap för hälsa inom organisationen (TAG) för att diskutera acceptans för vaccin mot covid-19. Han tillkännagjorde sedan också att Cass Sunstein kommer leda TAG som skapades i juli.

Sunstein var den före detta amerikanska presidenten Barak Obamas chef för myndigheten Office of Information and Regulatory Affairs, där han ansvarade för tillsyn av policy gällande informationskvalitet.

År 2008 skrev Sunstein en uppsats där han föreslog att regeringar skulle använda hemliga agenter för att infiltrera grupper på internet som förespråkar ”falska konspirationsteorier” om regeringen.

WHO sedan tidigare anlitat PR-byrån Hill and Knowlton – mest känd för att ha framställt falska vittnesmål för att stödja Gulfkriget.

Deras uppdrag åt WHO är formulerat som att ”Säkerställa att vetenskapen och trovärdigheten inom folkhälsan av WHO för att kunna säkerställa att WHO:s råd och vägledning följs.

Mer om WHO:s nya påverkanskampanj finns att läsa på childrenshealthdefense.org.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.