Vita huset: Folket inte intresserade av Trumps deklarationer

publicerad 24 januari 2017
Donald Trump

På grund av bristande intresse från det amerikanska folket kommer kanske inte president Donald Trump att lämna ut sina skattedeklarationer som han lovade inför valet, är beskedet från Vita huset.

Under presidentvalskampanjen kritiserades Donald Trump hårt av såväl media som demokrater och republikaner för att inte ha offentliggjort sina skattedeklarationer. Att lämna ut sina skattedeklarationer är en tradition bland kandidaterna i det amerikanska presidentvalet, men Donald Trump förklarade upprepade gånger att han skulle offentliggöra sina skattedeklarationer först när myndigheternas revidering av honom var avklarad.

Men efter att han tillträtt som president svängde Trump och Vita huset i frågan och meddelade att man inte kommer lämna ut deklarationerna. Kellyanne Conway, en av presidentens främsta rådgivare, motiverade beslutet med att det saknas intresse i frågan.

Beskedet från Vita huset är att han inte kommer att lämna ut skattedeklarationerna. Vi har processat allt detta och genom valet såg vi att folk inte brydde sig (om skattedeklarationerna, red. anm.), men de röstade på honom. Låt mig göra detta väldigt tydligt. De flesta amerikaner är mycket intresserade av hur deras skattedeklarationer kommer se ut under president Trump, inte vad hans ser ut, sade Kellyanne Conway i ABC:s This Week.

Efter att Trump och Vita huset råkat ut för en massiv kritikstorm, bland annat från visselblåsarorganisationen Wikileaks, meddelade plötsligt Kellyanne Conway via Twitter att Trump ska släppa sina skattedeklarationer efter myndigheternas revidering av honom.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.