Vita amerikaner upplever sig vara diskriminerade

publicerad 25 november 2017

En majoritet av vita amerikaner upplever att de diskrimineras på grund av sin etnicitet, visar en opinionsundersökning från USA.

Det är en studie från Robert Wood Johnson Foundation och Harvard T.H. Chan School of Public Health som frågar amerikanska medborgare av olika etniciteter om de känner sig diskriminerade på grund av deras ursprung.

Studien har publicerats av radiokanalen NPR och visar att de flesta amerikaner, oavsett etnisk tillhörighet, upplever att sin grupp är diskriminerade.

På frågan om de tillfrågade upplever att deras grupp diskrimineras i USA idag svarade 55 procent av de tillfrågade vita amerikanerna ja. Motsvarande siffra hos andra folkgrupper: Afroamerikaner 92 procent; latinamerikaner 78 procent; ursprungsinvånare 75 procent, asiat-amerikaner 61 procent; HBTQ-personer 90 procent.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.