Demonstration till stöd för president Erdoğan från i somras
Foto: Mstyslav Chernov/CC BY-SA 4.0

Viktig folkomröstning i Turkiet

Publicerad 16 april 2017, uppdaterad kl. 17:32

Under söndagen gick turkarna till valurnorna för att rösta om president Recep Tayyip Erdoğans makt skulle utökas.

I över ett decennium har Recep Tayyip Erdoğan varit Turkiets starke man. Sedan 2014 är han landets president och mellan 2003-2014 var han premiärminister.

Annons:


Under främst de senaste åren har omvärlden kritiserat Erdoğan för att vara en maktfullkomlig diktator. Men trots omvärldens fördömanden av hans politik har en majoritet av turkarna stått bakom honom.

Under söndagen ägde den viktiga folkomröstningen rum, där turkarna ska få bestämma om Erdoğans makt ska utökas och att landet får presidentstyre.

På söndagseftermiddagen hade över hälften av rösterna räknats och då ledde Erdoğans ja-sida med 57 procent mot nej-sidans 43 procent, rapporterar France24.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend