Vänsterextrema upplopp i Portland – ”Vi vill inte ha Biden”

publicerad 24 januari 2021
- av Per Nordin
Portland

Den våldsbejakande våldsgruppen Antifa fortsätter sina våldsamheter trots att hatobjektet Trump nu är ute ur Vita huset. Under onsdagen blev åtta ”anti-fascister” gripna i Portland efter att ha bråkat med polis och vandaliserat byggnader.

I onsdags arresterade Polisen i Portland, Oregon, åtta personer efter att ett större gäng ”anti-fascister” bråkat med polisen och attackerat byggnader – bland annat Demokratiska partiets huvudkontor – i protest mot president Biden bara några timmar efter hans invigning. Under demonstrationen hade vänsterextremisterna en banderoll med texten ”Vi vill inte ha Biden”.

Enligt polis och lokala rapporter var Antifa-anhängarna cirka 150 till antalet. De marscherade genom gatorna i Portland och hetsade mot polisen, innan de krossade fönstren på Demokratiska partiets kontor och sprejade över partiloggan med en anarkistisk symbol. Även byggnadens dörrar blev nerklottrade med anti-Biden och ”anti-rasistiska” slagord, och ett sopkärl sattes i brand.

Vänsterextremisterna tog sig sedan till den federala invandrings- och tullhanteringsbyggnaden och kastade stenar enligt den lokala polisen. Några av dem var beväpnade med bland annat Molotov-cocktails, knivar, batonger, kemikaliespray och en kofot.

Totalt åtta personer, mellan 18 och 38 år, arresterades.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.