Migrantkrisen i Europa

Utländska konflikter flyttar till Europa med invandringen

Utländska konflikter mellan olika folkgrupper kommer nu till Europa med den stora invandringen. Vissa konflikter är aktuella medan andra som varit mer dämpade triggats igång av att de nu ska bo i samma samhälle.

I torsdags bröt gatustrider ut mellan turkar och kurder i tyska Frankfurt. Polisen fick göra omfattande insatser och ett femtiotal personer greps.
Konflikten mellan turkar och kurder är exempel på en konflikt som nu flyttar till Europa med den stora invandringen.

I Mellanöstern och Afrika har många etniska och religiösa grupper legat i konflikt med varandra under hundratals och ibland tusentals år. Situationen har dock ofta kunnat varit någorlunda stabil då de olika etniska och religiösa grupperna haft egna länder eller samhällen.

Konflikten mellan judar och palestinier är ett annat exempel på oroligheter som blivit mer aktuell i Sverige och med den stora invandringen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!