Utländska konflikter flyttar till Europa med invandringen

publicerad 14 september 2015

Utländska konflikter mellan olika folkgrupper kommer nu till Europa med den stora invandringen. Vissa konflikter är aktuella medan andra som varit mer dämpade triggats igång av att de nu ska bo i samma samhälle.

I torsdags bröt gatustrider ut mellan turkar och kurder i tyska Frankfurt. Polisen fick göra omfattande insatser och ett femtiotal personer greps.

Konflikten mellan turkar och kurder är exempel på en konflikt som nu flyttar till Europa med den stora invandringen.

I Mellanöstern och Afrika har många etniska och religiösa grupper legat i konflikt med varandra under hundratals och ibland tusentals år. Situationen har dock ofta kunnat varit någorlunda stabil då de olika etniska och religiösa grupperna haft egna länder eller samhällen.

Konflikten mellan judar och palestinier är ett annat exempel på oroligheter som blivit mer aktuell i Sverige och med den stora invandringen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.