Utrikes

Utländska ficktjuvar gripna på Island

Island har börjat öppnat upp gränserna och således även för de problem som det medför. Nu har två utländska medborgare gripits på ön, misstänkta för fickstölder. Tjuvarna riktade in sig på turister.

Ficktjuvarna höll till vid turistattraktionerna Gullfoss – ett välbesökt vattenfall, och Geysir – en av Islands gejsrar, belägen nordost om huvudstaden Reykjavik. De misstänks ha kommit över stora summor pengar genom att stjäla plånböcker från turister, över hundratusentals isländska kronor. Tjuvarna arbetade i grupp. Den ene distraherade offret, medan den andre stal offrets väska eller plånbok.
Nu har polisen i Suðurland gripit två personer misstänkta för stölderna. Det rör sig om två utländska medborgare. Då de greps hade de stora summor kontanter på sig.

Island har tidigare varit känt som ett tryggt och harmoniskt land, nästan fritt från kriminalitet.

 

Källa: Visir.is

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Island
  • Reykjavík