Kriget i Syrien

Uppgifter: USA drar tillbaka trupperna från Syrien

Amerikansk soldat och militärhund vid Dayr az-Zawr-provinsen i Syrien den 11 oktober 2018.

Enligt uppgifter i amerikanska medier kommer USA att dra tillbaka samtliga 2 000 soldater från Syrien, på order av president Donald Trump.

Beslutet att dra tillbaka de drygt 2 000 amerikanska soldater som är stationerade i Syrien kom plötsligt från president Donald Trump. I en video säger Trump att “IS har besegrats” och att “det är dags för våra trupper att komma hem”.

Trump ska ha meddelat sina närmaste rådgivare och ministrar – däribland utrikesminister Mike Pompeo, försvarsminister James Mattis och säkerhetsrådgivaren John Bolton – sina planer för att dra tillbaka trupperna från Syrien vid ett möte i Vita huset.

– Det var presidentens beslut och han fattade det beslutet, säger en källa till Washington Post.

Liknande artiklar

Israel fortsätter att attackera Syrien Kinesiska kanalen CGTN rapporterar att Israel har attackerat iranska mål i Syrien för andra gången under de senaste 24 t...
Ryskt plan nedskjutet av Syrien efter israeliskt a... Ett ryskt spaningsflygplan sköts ned av Syrien över Medelhavet, samtidigt som israeliskt stridsflyg utförde ett missilan...
Ryssland: USA planerar nytt militärt angrepp mot S... USA och dess allierade förbereder ett militärt angrepp mot den syriska regeringen, uppger Rysslands försvarsministerium....

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!