Uppgifter: Snart hoppar en domare av högsta domstolen

publicerad 3 maj 2017
Anthony Kennedy

I media cirkulerar uppgifter om att Anthony Kennedy, domare i USA:s högsta domstol, inom kort kommer lämna sitt ämbete. Detta innebär att Donald Trump kan genomföra en föryngring och högerförskjutning av högsta domstolen.

Det är Roger Stone, nära vän och tidigare rådgivare till president Donald Trump, som i The Alex Jones Show på Infowars avslöjar att Anthony Kennedy förmodligen kommer att lämna högsta domstolen inom kort.

Vem som skulle ta Anthony Kennedys plats i högsta domstolen är långt ifrån solklart – men Roger Stone ser Andrew Napolitano, delstatsdomare från New Jersey som varit programledare och politisk expertkommentator på Fox News och Fox Business, som en knapp favorit. Napolitano har tidigare hjälteförklarat visselblåsaren Edward Snowden. Även den Pennsylvania-baserade federale domaren Thomas Hardiman finns med i diskussionerna. Hardiman beskrevs som alternativ nummer två för Trump efter Neil Gorsuch, som blev den Trump nominerade till att efterträda Antonin Scalia i högsta domstolen.

Utöver Hardiman och Napolitano har även den republikanske Iowa-senatorn Chuck Grassley, som är ordförande för senatens justitieutskott, lagt fram en egen kandidat som han vill att Trump utnämner, uppger Roger Stone.

Den 80-årige Kennedy är högsta domstolens näst äldste domare, efter 84-åriga Ruth Bader Ginsburg. Kennedy nominerades till domare i högsta domstolen av Ronald Reagan 1988 och anses stå det republikanska partiet nära.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.