Uppgifter: Ryssland uppmanar medborgarna att lokalisera skyddsrum

publicerad 14 oktober 2016
Amerikanskt kärnvapentest år 1953

Statlig rysk television har uppmanat medborgarna att i förebyggande syfte lokalisera närmaste skyddsrum i fall att ett kärnvapenkrig skulle bryta ut.

Relationerna mellan Ryssland och USA är nu så låga att många fruktar att ett tredje världskrig kommer att bryta ut. Konsekvenserna av ett potentiellt kärnvapenkrig skulle vara omfattande.

Rysk stats-tv uppmanade nyligen medborgarna att lokalisera närmaste skyddsrum i fall ett kärnvapenkrig skulle bryta ut. Man frågade också tittarna om de var redo för ett tredje världskrig, skriver brittiska Daily Express.

Den ryska stats-tv:n var enligt Daily Express rasande över USA:s aggression mot Ryssland.

Ryssland valde i veckan att flytta över kärnvapenkapabla missiler till enklaven Kaliningrad – ett beslut som väckt stor uppståndelse i väst. Samtidigt har USA och Nato flyttat fram sina pinaler och även de har kärnvapenkapabla missiler alldeles intill den ryska gränsen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.