Universitetstränare avstår covidvaccin – sparkas utan avsked

Kritiserade coronavaccineringen

publicerad 5 november 2021
- av Sofie Persson
Nick Rolovich får inte längre träna sitt fotbollslag.

Washington State University uppmärksammas nu för att ha gett sin fotbollstränare Nick Rolovich sparken efter att han valt att inte injicera sig med covidvaccin. Trots stöd från hans lag valde ledningen att inte bara sparka Rolovich, utan också att neka honom säga hejdå till sitt lag eller ens gå in på sitt kontor en sista gång. Rolovich har å sin sida svarat med att inleda en rättslig process mot universitetet.

Nick Rolovich har fått sparken från sitt jobb som tränare för det amerikanska fotbollslaget Washington State Cougars efter att ha valt att inte ta covidvaccin, rapporterar CBS Sports.

Universitetet krävde att alla anställda skulle vaccinera sig mot covid-19 senast den 18 oktober för att få behålla jobbet. Rolovich ansökte om ett religiöst undantag, men nekades.


Annonser:


Det är en bedrövlig dag för vårt fotbollsprogram. Vår prioritet är och har alltid varit de unga männens hälsa och välmående,” skriver idrottschefen Pat Chun.

Den tidigare fotbollstränaren har nu gått vidare med att stämma universitetet, enligt ett uttalande från hans advokat som publicerats via Twitter. I det beskrivs hur idrottschefen Chun beordrade campuspolisen att eskortera ut tränare Rolovich från universitetet direkt efter att han fått sparken. Han fick inte hämta sina saker på sitt kontor eller säga adjö till fotbollslaget. Händelsen beskrivs som ”omotiverad” och ”olaglig” samt att idrottschefen Chun har agerat med ”diskriminerande och hämndgirigt beteende”.

Chuns diskriminerande och hämndgiriga beteende har skadat Rolovich och hans familj. Det är tragiskt och fördömande att tränare Rolovich har blivit hånad, demoniserad och slutligen sparkad från sitt arbete endast för att han varit hängiven i sin katolska tro,” står det i uttalandet.


Däremot har Rolovich haft stöd från sitt fotbollslag. Quarterbacken Jayden de Laura sade efter en fotbollsmatch att laget inte har några problem med honom.

Vi har inga problem med tränare Rolo(vich). Vi har inga problem med någon av våra tränare, vi respekterar deras beslut.

Vidare riktar de Laura ett anklagande finger mot universitetets ledning.

Jag trodde att ni stöttade oss, men nu har ni tagit ut vår huvudkille.


Rolovich är inte den ende som fått sparken från Washington State-universitetet i samband med att välja bort covidvaccin. Fyra assisterande tränare har också fått sparken; Rick Logo, John Richardson, Craig Stutzmann och Mark Weber.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.