Ukraina planerar att blockera sändningen av ryska tv-kanaler

Konflikten i östra Ukraina

publicerad 15 augusti 2017
TV-station på Krimhalvön

Myndigheterna i Kievs planerar att blockera sändningen av ryska tv-kanaler och radiostationer i Donbass, enligt portalen 06239.com.ua med hänvisning till sekreteraren för Rådet för Ukrainas nationella säkerhets- och försvarspolitik, Alexander Turchinov.

Som Turchinov uppgav under resan till Pokrovsk (tidigare Krasnoarmeysk, Donetsk-regionen) har testningen av ”jammers” redan börjat och de lyckades visa förväntat effektivitet.

– I Pokrovsk installerades de första pilotplanen … nu har vi kontrollerat vårt arbete – det fungerar väldigt bra, om några månader kommer de att installeras längs hela avgränsningslinjen, sade Turchinov.

Sändningen av ryska tv-kanaler har länge varit begränsad i Ukraina. Listan över ”oönskade kanaler” omfattar Channel One, Rossiya 24, Zvezda, REN-TV och dussintals andra. Det ryska utrikesdepartementet kallade gärderna för ”en offensiv mot medierna” och uppmanade Kiev att garantera fria sändningar.

 

DONi News AgencyLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.