Konflikten i östra Ukraina

Ukraina planerar att blockera sändningen av ryska tv-kanaler

TV-station på Krimhalvön

Myndigheterna i Kievs planerar att blockera sändningen av ryska tv-kanaler och radiostationer i Donbass, enligt portalen 06239.com.ua med hänvisning till sekreteraren för Rådet för Ukrainas nationella säkerhets- och försvarspolitik, Alexander Turchinov.

Som Turchinov uppgav under resan till Pokrovsk (tidigare Krasnoarmeysk, Donetsk-regionen) har testningen av ”jammers” redan börjat och de lyckades visa förväntat effektivitet.
– I Pokrovsk installerades de första pilotplanen … nu har vi kontrollerat vårt arbete – det fungerar väldigt bra, om några månader kommer de att installeras längs hela avgränsningslinjen, sade Turchinov.

Sändningen av ryska tv-kanaler har länge varit begränsad i Ukraina. Listan över ”oönskade kanaler” omfattar Channel One, Rossiya 24, Zvezda, REN-TV och dussintals andra. Det ryska utrikesdepartementet kallade gärderna för ”en offensiv mot medierna” och uppmanade Kiev att garantera fria sändningar.

 

DONi News Agency

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!