Tysklands inrikesminister avgår – kan utlösa regeringskris

publicerad 1 juli 2018
Horst Seehofer och Angela Merkel

Tyskland ser nu ut att komma allt närmare en regeringskris. Under söndagskvällen kom beskedet att inrikesministern Horst Seehofer lämnar regeringen på grund av missnöje med Angela Merkels invandringspolitik.

Förbundskansler Angela Merkel fick tidigare i år, efter flera månaders hårda förhandlingar, till slut med sig socialdemokratiska SPD i en majoritetsregering, men hennes ställning som förbundskansler ansågs försvagad redan då.

Under söndagen kom beskedet att Tysklands inrikesminister Horst Seehofer lämnar regeringen. Orsaken till avhoppet ska vara ett missnöje med Angela Merkels alltför liberala invandringspolitik. Seehofer har varit av åsikten att Tyskland borde neka vissa asylsökare att få uppehälle i Tyskland, rapporterar Sky News.

Horst Seehofer är en av de tyngsta politikerna i Tyskland i sin roll som partiledare för CSU, som är en bayersk avknoppning till kristdemokratiska CDU, vilket är Angela Merkels parti.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.