Utrikes

Tysklands inrikesminister avgår – kan utlösa regeringskris

Horst Seehofer och Angela Merkel

Tyskland ser nu ut att komma allt närmare en regeringskris. Under söndagskvällen kom beskedet att inrikesministern Horst Seehofer lämnar regeringen på grund av missnöje med Angela Merkels invandringspolitik.

Förbundskansler Angela Merkel fick tidigare i år, efter flera månaders hårda förhandlingar, till slut med sig socialdemokratiska SPD i en majoritetsregering, men hennes ställning som förbundskansler ansågs försvagad redan då.
Under söndagen kom beskedet att Tysklands inrikesminister Horst Seehofer lämnar regeringen. Orsaken till avhoppet ska vara ett missnöje med Angela Merkels alltför liberala invandringspolitik. Seehofer har varit av åsikten att Tyskland borde neka vissa asylsökare att få uppehälle i Tyskland, rapporterar Sky News.

Horst Seehofer är en av de tyngsta politikerna i Tyskland i sin roll som partiledare för CSU, som är en bayersk avknoppning till kristdemokratiska CDU, vilket är Angela Merkels parti.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!