MORGONDAGENS DAGSTIDNING – tisdag 27 februari 2024

tisdag 27 februari 2024

Tyska myndigheter vill tysta klimatskeptisk influencer

publicerad 21 oktober 2020
- av Markus Andersson
Naomi Seibt.

I en intervju med Infowars berättar den unga populära influencern Naomi Seibt hur tyska myndigheter försökt censurera henne, tysta ner hennes opinionsbildning och hotat med rättsliga åtgärder om hon inte tar bort flera av sina mest sedda videoklipp. Anledningen är att Seibt kritiserar klimatrörelsen och pratar om för makten mycket känsliga frågor.

Seibt berättar att hon figurerade i en artikel i Washington Post under 2019 och att hon kort därefter kontaktades av tyska myndigheter som krävde att hon skulle ta ner tre av sina mest spridda videoklipp och hotade med juridiska konsekvenser om hän vägrade lyda.

– De ville bötfälla mig med omkring 1000 euro för att jag pratade om klimatskepticism och tydligen är detta ett hot mot den så kallade klimatvänliga rörelsen.

– Vad det här egentligen handlar om är att de inte vill att jag ska diskutera några känsliga ämnen, som exempelvis klimatförändringar, och du blir utmålad som en “klimatförnekare” om du förhåller dig skeptisk [till gängse uppfattning].

Anklagelserna mot Seibt handlar om att hon påstås påverka den tyska politiken via den amerikanska tankesmedjan Heartland Institute som hon tidigare tillhörde. Hon menar att anklagelserna är befängda och att allting som hon yttrat och skrivit om klimatrörelsen och klimatfrågan är hennes egna tankar och åsikter, och att hon absolut inte blivit tvingad eller pressad av tankesmedjan att prata om vissa ämnen eller lyfta fram vissa åsikter.

– Jag skulle aldrig någonsin låta någon annan sätta ord i min mun, konstaterar Seibt och förklarar vidare att den första video som tyska myndigheter ville att hon skulle ta ner producerades och lades upp långt innan hon ens kom i kontakt med tankesmedjan.

Hon påtalar också att hon blev trött på alla anklagelser om att hon skulle vara en ”fossilindustrins nickedocka” och beslutade sig därför för att tydligare understryka sitt oberoende och inte vara kopplad till någon tankesmedja eller annan organisation fortsättningsvis.

 

När de tyska myndigheterna sedermera insåg att de var ute på djupt vatten så drog de tillbaka just det videoklippet från stämningen mot henne, men två andra videoklipp av Seibt är fortfarande föremål för samma stämningsprocess. Ett klipp är av ett tal på tyska i februari som också helt saknade koppling till tankesmedjan, samt ett annat klipp där hon presenterar sig som en representant för Heartland Institute och deras verksamhet men där några klimatskeptiska åsikter inte lyfts fram.

– Som jag har förstått det så handlar det inte om mig eller att jag skulle sprida propaganda och få betalt för det, något de anklagar mig för, säger hon och pekar på att det naturligtvis bör vara lagligt att prata om ämnen man vill lyfta även om man tillhör en organisation eller en tankesmedja.

Hon förklarar vidare att det inte handlar om någon “klimatförnekelse” eftersom ingen sund människa förnekar att klimatet har förändrats under världshistorien – men att frågan alla bör ställa sig är huruvida mänskliga utsläpp av koldioxid och klimatförändringar faktiskt har något betydelsefullt samband, något hon ställer sig skeptisk till och hänvisar till att denna koppling heller aldrig har bevisats.

Seibt ställer sig även skeptisk till gängse uppfattning om den så kallade coronapandemin och är uttalat negativ till den omfattande repression som många regeringar i världen har infört under förespeglingen att befolkningen måste smittskyddas. Hon pekar också på att testmetoderna är mycket osäkra och överhuvudtaget inte ska användas för att detektera virusinfektioner och hänvisar i detta till PCR-testernas skapare.

Trots att tyska myndigheter försöker tysta Naomi Seibt så vägrar hon själv att låta sig censureras. Istället vill hon stämma de tyska myndigheterna och meddelar att hon kommer fortsätta prata om i maktens ögon kontroversiella ämnen och att det viktiga är att lyfta fram sanningen.

Det är heller inte bara tyska myndigheter som försökt tysta Seibt. Även i vänsterliberal media har en kampanj för att karaktärsmörda henne pågått länge och hon utmålas i dessa sammanhang ofta som en högerextremist eller en vansinnig “klimatförnekare” i ett tydligt syfte att försöka minska hennes legitimitet och popularitet bland de hundratusentals människor som tar del av hennes videoklipp.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend