Utrikes

Tyska judar vill att muslimska invandrare utbildas om antisemitism

Det judiska centralrådet i Tyskland vill att regeringen inrättar utbildningar om antisemitism för muslimska invandrare, som tenderar att ha kritiska åsikter om judar och Israel.

Abraham Lehrer, vicepresident för det judiska centralrådet i Tyskland, säger att han tror att antisemitism bland invandrare kommer att bli ett större problem när de kommer in i det tyska samhället.
– Problemet med invandrares arab-islamistiska antisemitism finns fortfarande bland oss. Många av dessa människor har influerats av regimer där antisemitism är en del av staten och den judiska staten förnekas rätten att existera, säger Abraham Lehrer, enligt DW.

Abraham Lehrer vill att den tyska staten sätter upp integrationsutbildningar där invandrare får lära sig värderingar som demokrati och hur man behandlar kvinnor.

Abraham Lehrer fördömde även det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD), som rönt stora framgångar de senaste året som han menar skapar en plattform för antisemitism. Detta trots att AfD nyligen startade en grupp för sina judiska medlemmar.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!