Tyska judar vill att muslimska invandrare utbildas om antisemitism

publicerad 6 november 2018
- av Alexander Almqvist

Det judiska centralrådet i Tyskland vill att regeringen inrättar utbildningar om antisemitism för muslimska invandrare, som tenderar att ha kritiska åsikter om judar och Israel.

Abraham Lehrer, vicepresident för det judiska centralrådet i Tyskland, säger att han tror att antisemitism bland invandrare kommer att bli ett större problem när de kommer in i det tyska samhället.

– Problemet med invandrares arab-islamistiska antisemitism finns fortfarande bland oss. Många av dessa människor har influerats av regimer där antisemitism är en del av staten och den judiska staten förnekas rätten att existera, säger Abraham Lehrer, enligt DW.


Annonser:


Abraham Lehrer vill att den tyska staten sätter upp integrationsutbildningar där invandrare får lära sig värderingar som demokrati och hur man behandlar kvinnor.

Abraham Lehrer fördömde även det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD), som rönt stora framgångar de senaste året som han menar skapar en plattform för antisemitism. Detta trots att AfD nyligen startade en grupp för sina judiska medlemmar.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.