Tyska gruppvåldtäktsmän var egentligen turkar

publicerad 12 juli 2019
- av Markus Andersson

I tysk massmedia har det skrivits flitigt om att fyra tyskar är misstänkta för en gruppvåldtäkt på Mallorca – artiklar som länkats av vänsteraktivister för att visa att våldtäkter inte är ett importerat problem. Efter att mer detaljer kommit fram så visar det sig att samtliga misstänkta har turkisk bakgrund.

I tysk massmedia gick det att läsa att de fyra männen som greps när de skulle ta flyget hem var tyskar och kom från staden Frankfurt am Main, något som exempelvis Der Spiegel och Die Welt basunerade ut. Lokal spansk media påpekade dock mycket riktigt att samtliga också var turkar, information som de stora tyska tidningarna strök ur sitt sammanhang. Trots maskering framgick av det också av bilder som tidningen Bild publicerade. De misstänkta våldtäktsmännen är namngivna som Serhat K. (23), Azad K. (22), Yakub (21) och Baran D. (19).

Gruppvåldtäkten ska ha inträffat tidigt på onsdagsmorgonen förra veckan och offret – den unga tyska tonårsflickan ska också ha blivit filmad av männen som våldtog henne. Hon anmälde våldtäkten omedelbart och blev undersökt på sjukhus samma dag där skadorna bekräftades.


Annonser:


Boende och styrande i badorten Cala Ratjada där gruppvåldtäkten ägde rum uppges vara i chock och bestörtning av det inträffade. Om gärningsmännen döms så riskerar de uppemot 15 år i fängelse. Det rapporteras att en av de fyra männen försatts på fri fot – misstankarna mot de övriga ska dock vara fortsatt starka.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.