Utrikes

Tyska gruppvåldtäktsmän var egentligen turkar

I tysk massmedia har det skrivits flitigt om att fyra tyskar är misstänkta för en gruppvåldtäkt på Mallorca – artiklar som länkats av vänsteraktivister för att visa att våldtäkter inte är ett importerat problem. Efter att mer detaljer kommit fram så visar det sig att samtliga misstänkta har turkisk bakgrund.

I tysk massmedia gick det att läsa att de fyra männen som greps när de skulle ta flyget hem var tyskar och kom från staden Frankfurt am Main, något som exempelvis Der Spiegel och Die Welt basunerade ut. Lokal spansk media påpekade dock mycket riktigt att samtliga också var turkar, information som de stora tyska tidningarna strök ur sitt sammanhang. Trots maskering framgick av det också av bilder som tidningen Bild publicerade. De misstänkta våldtäktsmännen är namngivna som Serhat K. (23), Azad K. (22), Yakub (21) och Baran D. (19).
Gruppvåldtäkten ska ha inträffat tidigt på onsdagsmorgonen förra veckan och offret – den unga tyska tonårsflickan ska också ha blivit filmad av männen som våldtog henne. Hon anmälde våldtäkten omedelbart och blev undersökt på sjukhus samma dag där skadorna bekräftades.

Boende och styrande i badorten Cala Ratjada där gruppvåldtäkten ägde rum uppges vara i chock och bestörtning av det inträffade. Om gärningsmännen döms så riskerar de uppemot 15 år i fängelse. Det rapporteras att en av de fyra männen försatts på fri fot – misstankarna mot de övriga ska dock vara fortsatt starka.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!