Tysk socialdemokratisk politiker: Massinvandringen leder till hat mot tyskar

publicerad 9 mars 2018
Andreas Geisel, Berlins inrikesminister.

Hatet mot tyskar i Berlin ökar. Orsaken är massinvandringen, enligt Andreas Geisel, Berlins inrikesminister, som menar att det skulle vara fel att hålla tyst om saken.

Andreas Geisel, som tillhör socialdemokratiska SPD, säger i tidningen Tagesspiegel att hatet mot tyskar ökar i huvudstaden.

Det är ännu inte normen, men det blir allt vanligare. Att hålla tyst om saken skulle vara fel, säger Geisel.

Hans lösning är inte ovanlig för tillsatta politiker: Att fortsätta öka ansträngningarna att integrera invandrare som kommit in i landet.

Geisel gav intervjun till tidningen som ett svar på en rapport som Tagesspiegel publicerade dagen före. Rapporten visar att Berlin har blivit en rädslans stad.

Tyskar i staden har i förtvivlan och i ökande omfattning kontaktat tidningen för att uttrycka att Berlin har blivit en plats för ”ökad aggressivitet och en intensifierad känsla av rädsla, och att denna rädsla har ’någonting att göra’ med ankomsten av flyktingar”.

Tagesspiegel har därför intervjuat berlinare från alla möjliga samhälls- och yrkesgrupper, inklusive hjälparbetare för flyktingar som vill ta hand om flyktingarna. Resultaten av samtalen med berlinarna är entydigt; situationen i Berlin förvärras hela tiden.

Problemen varierar från småsaker till allvarliga situationer. Även små orosmoment får tyskarna att uppleva en akut känsla av fara. Kvinnor trakasseras på stan på grund av sin klädsel eller får frågan om de går med på sex i en närliggande buske. Detta samtidigt som unga arabiska män upplever att de kan komma undan med brott eftersom polisen inte kan hantera olika invandrartäta ”problemområden”.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.