Utrikes

Tysk socialdemokratisk politiker: Massinvandringen leder till hat mot tyskar

Andreas Geisel, Berlins inrikesminister.

Hatet mot tyskar i Berlin ökar. Orsaken är massinvandringen, enligt Andreas Geisel, Berlins inrikesminister, som menar att det skulle vara fel att hålla tyst om saken.

Andreas Geisel, som tillhör socialdemokratiska SPD, säger i tidningen Tagesspiegel att hatet mot tyskar ökar i huvudstaden.

Annons:

Det är ännu inte normen, men det blir allt vanligare. Att hålla tyst om saken skulle vara fel, säger Geisel.

Hans lösning är inte ovanlig för tillsatta politiker: Att fortsätta öka ansträngningarna att integrera invandrare som kommit in i landet.

Geisel gav intervjun till tidningen som ett svar på en rapport som Tagesspiegel publicerade dagen före. Rapporten visar att Berlin har blivit en rädslans stad.

Tyskar i staden har i förtvivlan och i ökande omfattning kontaktat tidningen för att uttrycka att Berlin har blivit en plats för “ökad aggressivitet och en intensifierad känsla av rädsla, och att denna rädsla har ‘någonting att göra’ med ankomsten av flyktingar”.

Tagesspiegel har därför intervjuat berlinare från alla möjliga samhälls- och yrkesgrupper, inklusive hjälparbetare för flyktingar som vill ta hand om flyktingarna. Resultaten av samtalen med berlinarna är entydigt; situationen i Berlin förvärras hela tiden.

Problemen varierar från småsaker till allvarliga situationer. Även små orosmoment får tyskarna att uppleva en akut känsla av fara. Kvinnor trakasseras på stan på grund av sin klädsel eller får frågan om de går med på sex i en närliggande buske. Detta samtidigt som unga arabiska män upplever att de kan komma undan med brott eftersom polisen inte kan hantera olika invandrartäta “problemområden”.


Liknande artiklar


Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!