Utrikes

Två mindre terrordåd i Europa under fredagen

Under fredagen ägde två mindre terrordåd med kniv rum på europeisk mark. Ett i London och ett i Haag.

Terrorattacken i London ägde rum omkring klockan 15 svensk tid. En knivbeväpnad man högg ett flertal personer på London bridge. Två personer dödades och flera skadades innan gärningsmannen övermannades och sedermera sköts till döds av polis. Gärningsmannen, som tidigare dömts för terrorplaner, bar en attrapp av en bombväst, enligt BBC.
London bridge i centrala London har tidigare varit skådeplats för ett islamistiskt terrordåd.

Senare under dagen skedde en liknade attack i Haag i Nederländerna. En ensam knivbeväpnad man gick till attack mot flera personer på ett varuhus, mitt i julhandeln. Tre minderåriga personer skadades lindrigt i attacken. Polisen i Haag söker fortfarande efter gärningsmannen, som ska vara mellan 40 och 50 år gammal, enligt Reuters.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!