TV-ankare sade upp sig i protest mot den egyptiska regeringen

Det egyptiska TV-ankaret Gamal Al-Shaer sade upp sig i direktsändning i nationell TV i förra veckan. Arg över att Egyptens regering censurerat hans program, rapporterar Israel National News.

publicerad 2 juli 2013
- av Osignerad (ingen signatur)


Enligt Middle East Media Research Institute, MIMRI, som har översatt Gamal Al-Shaers tal till engelska, ska han ha sagt att Muslimska brödraskapet genom Egyptens informationsminister försökt manipulera innehållet i hans program.

– Min djupa ursäkter till de förnäma tittare. Ledningen av egyptisk TV har utfärdat ett dekret om att avsluta mitt program. Idag varade programmet i bara en och en halv timme eftersom ledningen och informationsministern ogillade den förda diskussionen. Den var inte i linje med den politik som Muslimska brödraskapet använder för att anpassa egyptiska medier, sade Al-Shaer.

Gamal Al-Shaer fortsatte att kritisera informationsministern. Han kallade även landets sändningsmyndighet för ”fascistisk”.
– Detta är oacceptabelt. Jag protesterar mot den förda politiken från informationsministern – som är medlem i Muslimska brödraskapet – vid den odugliga och fascistiska sändningsmyndigheten som arbetar mot det egyptiska folket.

– Vi inom medierna har lidit under ett år av denna galenskap. Det har nått en punkt av förtryck och det på en direktsänd TV-show. Jag tackar er, adjö, sade Al-Shaer innan han tog av sig sin kavaj och programmet hade nått sitt slut. 


Liknande artiklar: