TV-ankare sade upp sig i protest mot den egyptiska regeringen

Det egyptiska TV-ankaret Gamal Al-Shaer sade upp sig i direktsändning i nationell TV i förra veckan. Arg över att Egyptens regering censurerat hans program, rapporterar Israel National News.

publicerad 2 juli 2013

Enligt Middle East Media Research Institute, MIMRI, som har översatt Gamal Al-Shaers tal till engelska, ska han ha sagt att Muslimska brödraskapet genom Egyptens informationsminister försökt manipulera innehållet i hans program.

– Min djupa ursäkter till de förnäma tittare. Ledningen av egyptisk TV har utfärdat ett dekret om att avsluta mitt program. Idag varade programmet i bara en och en halv timme eftersom ledningen och informationsministern ogillade den förda diskussionen. Den var inte i linje med den politik som Muslimska brödraskapet använder för att anpassa egyptiska medier, sade Al-Shaer.

Gamal Al-Shaer fortsatte att kritisera informationsministern. Han kallade även landets sändningsmyndighet för ”fascistisk”.


Annonser:


– Detta är oacceptabelt. Jag protesterar mot den förda politiken från informationsministern – som är medlem i Muslimska brödraskapet – vid den odugliga och fascistiska sändningsmyndigheten som arbetar mot det egyptiska folket.

– Vi inom medierna har lidit under ett år av denna galenskap. Det har nått en punkt av förtryck och det på en direktsänd TV-show. Jag tackar er, adjö, sade Al-Shaer innan han tog av sig sin kavaj och programmet hade nått sitt slut.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.