Turkiska fascister tvingar migranter till Europa under pistolhot

publicerad 10 mars 2020
- av Per Nordin

https://www.youtube.com/watch?v=NpnB4fg56Fc

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Ett läckt videoklipp visar hur den turkiska polisen tillsammans med medlemmar ur den fascistiska grupperingen Grå vargarna tvingar migranter att kliva av en buss för att korsa gränsen till Grekland. En polisman gör också mantelrörelse på sin pistol när han tycker att ett barn tar för lång tid på sig.

En kvinna på bussen säger att de inte alls vill till Grekland, men polismannen blir mer och mer irriterad och frågar varför de de då är här, innan han aggressivt tvingar ut dem.

Grå vargarna är kanske mest kända för svenskarna då den tidigare bostadsministern Mehmet Kaplan (MP) tvingades avgå efter att ha haft samröre med gruppen som beskrivs som fascistisk eller nationalfascistisk. Det nygrundade islamistiska partiet Nyans partiledare har också en god relation till Grå Vargarna, skriver Samhällsnytt.

Grupperingen är officiellt en ungdomsorganisation till det turkiska partiet MHP men har ofta fungerat som en paramilitär styrka i syfte att skrämma och använda våld mot politiska motståndare och etniska minoriteter. I Turkiet har man 200 000 medlemmar och över en miljon anhängare. I slutändan är målsättningen att återskapa det osmanska riket när detta var som störst.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!