Tulsi Gabbard hoppar av presidentvalet – stödjer Joe Biden

publicerad 20 mars 2020
- av Isac Boman

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Tulsi Gabbard meddelar att hon nu avslutar sin kampanj för att bli Demokraternas kandidat i höstens presidentval. Något överraskande väljer nu den tidigare uppstickaren samtidigt att ge sitt stöd åt etablissemangskandidaten Joe Biden.

Tulsi Gabbards besked kommer i ett läge då Demokraternas primärval redan ses som avgjort. Joe Biden har seglat upp som storfavorit under de senaste veckorna och under primärvalen i Florida, Illinois och Arizona i veckan knep Biden alla tre delstaterna och utökade sin ledning mot främst Vermont-senatorn Bernie Sanders och den nu avhoppade Gabbard.

Från att ha varit en tydligt profilerad uppstickarkandidat tidigt under kampanjen försvann Gabbard från rampljuset, och nyheten om att hon nu kastar in handduken är inte lika överraskande som hennes besked att hon stödjer Joe Biden som presidentkandidat. Detta särskilt mot bakgrund av att Gabbard för fyra år sedan gav sitt stöd till Sanders, trots att han då redan hade besegrats av Hillary Clinton.

– Även om jag inte håller med vicepresidenten (Joe Biden, red. anm.) i alla frågor så vet jag att han har en gott hjärta och att han motiveras av sin kärlek för vårt land och vårt folk, säger Gabbard i ett officiellt videomeddelande.

Uttalandet är ännu märkligare med tanke på Gabbards tidigare så tydliga fokus på en mer pacifistisk utrikespolitiska linje för sin kampanj till 2020 som gått på konfrontationskurs med bland annat med Obamaadministrationens ingrepp i Libyen och Syrien under Joe Bidens vicepresidentskap.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!