Tulsi Gabbard: ”Demokraterna styrs av en elitistisk anti-vit krigshetsande kabal”

publicerad 12 oktober 2022
- av Redaktionen
Tulsi Gabbard menar att Joe Bidens parti för världen allt närmare ett kärnvapenkrig.

Kongressledamoten Tulsi Gabbard meddelar att hon nu lämnar Demokraterna. I ett filmklipp berättar den frispråkiga politikern att partiet har tagits över av en ”krigshetsande elitistisk kabal” som eldar på anti-vit rasism, skyddar kriminella och som för världen allt närmare ett kärnvapenkrig.

– Jag kan inte längre vara kvar i dagens Demokratiska parti som helt kontrolleras av en elitistisk kabal av krigshetsare, som drivs av feg ”wokeness”, som splittrar oss genom att rasifiera varje fråga och elda på anti-vit rasism, som aktivt arbetar för att underminera våra gudagivna friheter som är inskrivna i konstitutionen och som är fientliga mot troende och spirituella människor, säger Gabbard som representerar Hawaii i USA:s representanthus.

– [Ett parti] som demoniserar polisen men som skyddar kriminella på bekostnad av laglydiga amerikaner, som tror på öppna gränser, som använder det nationella säkerhetsläget som ett vapen för att ge sig på sina politiska motståndare – och som över allt annat, drar oss allt närmare ett kärnvapenkrig.

Den tidigare presidentkandidaten förklarar att hon tror på en regering som utgörs av folket och arbetar för folket – men att detta är motsatsen till hur Demokraterna fungerar idag. Hon menar att Demokraterna idag står för en regering som består av och arbetar för den mäktiga och inflytelserika eliten.

– Jag uppmanar andra demokrater med sunt förnuft att göra gemensam sak med mig och lämna det demokratiska partiet. Om ni inte längre kan stå ut med riktningen som dessa så kallade ”vakna” demokratiska partiideologer tar vårt land – då inbjuder jag er att ansluta er till mig, avslutar hon.

Tulsi Gabbard, som själv gjort militärtjänstgöring i Irak, har tidigare profilerat sig som en tydlig motståndare till amerikanska imperialistiska ambitioner och anfallskrig. Hon har tidigare riktat kritik mot techjättarna för deras censur och benägenhet att lägga sig i de amerikanska valen.

Denna gång tar hon dock steget längre och förkastar alltså hela det demokratiska partiet och det politiska etablissemanget i USA – vilket har lett till en lång rad attacker från vänsterliberala medier som bland annat anklagar Gabbard för att vara ”pro-rysk”, ”anti-hbtq” och ha kopplingar till Syriens ledare Bashar al-Assad.

Några försök att sakligt bemöta Gabbards kritik om Demokraternas utveckling som parti och agenda tycks däremot inte ha gjorts.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!