Tulsi Gabbard om stämningen mot Google: “Det handlar inte om vänster eller höger, utan om vår yttrandefrihet”

publicerad 31 juli 2019

I fredags stämde presidentkandidaten Tulsi Gabbard Google för att ha blockerat hennes annonser i samband med demokraternas första debatt inför primärvalet nästa år.
– Oavsett om du ser dig själv som progressiv eller konservativ eller stående till vänster eller höger måste vi alla stå enade för att skydda vår yttrandefrihet, kommenterade Gabbard stämningen under gårdagen.

– Vi pratar om Google, Facebook, Twitter, det är big-tech-monopol som har en otyglad makt att påverka den allmänna opinionen och vilken sorts information människor ser, menade Gabbard vars gräsrotsfinansierade kampanj framförallt har fått fotfäste på internet.

Den amerikanska uppstickarkandidatens kampanj betonar framförallt en stark kritik av USA:s krigspolitik och värn av yttrandefriheten, och har med dessa frågor fått sympatier som trots hennes egen mer vänsterbetonade ideologiska grund fått breda sympatier som omfattar även högerinriktade kommentatorer som Tucker Carlson på Fox.
– Varför är du den enda kandidaten som säger detta? frågade Carlson retoriskt.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!