Tulsi Gabbard om stämningen mot Google: ”Det handlar inte om vänster eller höger, utan om vår yttrandefrihet”

publicerad 31 juli 2019
- av Isac Boman

I fredags stämde presidentkandidaten Tulsi Gabbard Google för att ha blockerat hennes annonser i samband med demokraternas första debatt inför primärvalet nästa år.
– Oavsett om du ser dig själv som progressiv eller konservativ eller stående till vänster eller höger måste vi alla stå enade för att skydda vår yttrandefrihet, kommenterade Gabbard stämningen under gårdagen.

– Vi pratar om Google, Facebook, Twitter, det är big-tech-monopol som har en otyglad makt att påverka den allmänna opinionen och vilken sorts information människor ser, menade Gabbard vars gräsrotsfinansierade kampanj framförallt har fått fotfäste på internet.

Den amerikanska uppstickarkandidatens kampanj betonar framförallt en stark kritik av USA:s krigspolitik och värn av yttrandefriheten, och har med dessa frågor fått sympatier som trots hennes egen mer vänsterbetonade ideologiska grund fått breda sympatier som omfattar även högerinriktade kommentatorer som Tucker Carlson på Fox.

– Varför är du den enda kandidaten som säger detta? frågade Carlson retoriskt.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.