Trumps tal: ”Vi kan vinna en tredje gång”

publicerad 28 juni 2021
- av Sofie Persson
tal
Donald Trumps kampanjmöte i Phoenix, Arizona 2016.

I helgen höll Donald Trump tal i Ohio inför tusentals anhängare. Han gick bland annat hårt åt de republikaner som tidigare röstat för ett riksrättsåtal mot honom och deklarerade att han tillsammans med sina allierade ”kommer att ta tillbaka USA”.

Donald Trump hade i lördags sitt första stora kampanjliknande möte sedan han lämnade Vita Huset. Mötet hölls i Wellington Ohio i USA inför tusentals Trump-anhängare. Syftet var att visa stöd för den före detta Vita Huset-medarbetaren Max Miller. Det rapporterar NRP.

Miller avser att utmana den sittande republikanske ledamoten Anthony Gonzalez, som var en av de tio republikaner som röstade för ett riksrättsåtal mot Trump. Trump antyder att Miller kommer att bli återvald och att de ska ta tillbaka både senaten och Vita Huset.


Annonser:


Vi kan vinna en tredje gång, det är fullt möjligt. Vi kommer att ta tillbaka representanthuset, vi kommer att ta tillbaka senaten, vi kommer att ta tillbaka USA, och vi kommer att göra det snart, sade Trump.

Den före detta presidenten går också i sitt tal som väntat hårt åt den sittande presidenten Joe Biden.

Efter fem månader är Bidens regering redan en komplett katastrof, deklarerar Trump.

Kampanjmötet är början på en lång rad ytterligare möten och Donald Trump planerar just nu att resa till gränsen till Mexiko samt hålla ett tal i Florida. Han har tidigare antytt att han planerar att kandidera inför nästa presidentval. Flera republikaner vill också se honom försöka igen, något som Nya Dagbladet tidigare rapporterat om.

Mina medamerikaner, vår kampanj är långt ifrån över – den har bara börjat, menar den före detta presidenten.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.