Utrikes

Trumps rådgivare förespråkar rysk-amerikanskt närmande

Donald Trump

Michael Flynn, före detta chef för USA:s militära underrättelsetjänst, och nuvarande rådgivare till miljardären och presidentkandidaten Donald Trump hävdar att USA bör samarbeta tätare med Ryssland för att kunna lösa globala säkerhetsproblem, uppger Reuters.

Reuters meddelar med hänvisning till tre källor som behandlar utrikespolitiska frågor i USA att Michael Flynn, pensionerad generallöjtnant, har blivit Trumps inofficiella rådgivare.
I december i fjol meddelade Flynn i en intervju med RT att USA och Ryssland bör arbeta tillsammans för att lösa situationen i Syrien och besegra terroristerna.

Tidigare uppgav Donald Trump (Republikanska partiet) att han är redo för djupare relationer med Ryssland. Rysslands president Vladimir Putin välkomnade detta uttalande och kallade Trump för “presidentkapplöpningens absoluta ledare”. Trump meddelade senare att han känner sig smickrad av berömmet från en så respekterad människa som Vladimir Putin och upprepade sin uppmaning till djupare bilaterala relationer.

 

 

se.sputniknews.com

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!