Trumps motattack: ”Biden är en fiende till staten”

publicerad 5 september 2022
- av Sofie Persson
TV: USA:s president Joe Biden. TH: USA:s tidigare president Donald Trump.

Efter att Joe Biden gått till att attack mot Donald Trump och hans anhängare förra veckan, där han kallade dem ett ”hot mot demokratin”, går nu den tidigare presidenten till motattack.

Han är en fiende till staten, säger Trump.

Under förra veckan höll USA:s president Joe Biden ett tal i Philadelphia där han gick till hårt angrepp mot den tidigare presidenten Donald Trump och flera republikaner. Biden menade att Make America Great Again-rörelsen (MAGA) är extremister och att den utgör en stor del av de nuvarande republikanerna.

Det råder ingen tvekan om att det republikanska partiet idag domineras och drivs av Donald Trump och MAGA-republikanerna, och det är ett hot mot demokratin, sade Biden.

Dagar senare höll Donald Trump ett tal i Pennsylvania där han gick till motattack och menar att Bidens tal var det mest ”splittrande” talet en president någonsin hållit och kallar honom för en fiende till staten, rapporterar nyhetssajten France24.

Det var det mest onda, hatfyllda och splittrande talet som hållits av en amerikansk president, sade Trump. Han är en fiende till staten.

Vidare menar Trump att MAGA-rörelsen inte alls är ett hot mot demokratin, utan att man tvärtom försöker hålla fast vid den.

Det är vi som försöker rädda vår demokrati. Faran för demokratin kommer från den radikala vänstern, inte från högern, sade Trump.

FBI gjorde nyligen en räd mot Trumps lyxresidens Mar-a-Lago på grund av att man misstänkte att den tidigare presidenten inte lämnat tillbaka alla dokument efter att han lämnat presidentposten. Där ska man ha hittat en del dokument märkta som bland annat ”hemligt” och ”klassificerat”, men däremot är det oklart vad fynden innebär och om det var det FBI letade efter.

 


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!