Trumps förre kampanjchef har lämnat in sig till FBI

publicerad 30 oktober 2017
Paul Manafort var Trumps kampanjchef under sommaren 2016

Paul Manafort, som var Donald Trumps kampanjchef under förra sommaren, har lämnat in sig till FBI. Detta är resultatet av Robert Muellers ”Rysslandsutredning”.

Enligt Fox News kommer åtal att väckas mot Paul Manafort och hans affärskompanjon Rick Gates på tolv punkter, bland annat på punkten ”konspiration mot USA”, vilket utgörs av att Manafort och Gates gömt undan miljontals dollar genom penningtvätt.

Enligt juristen och den politiske kommentatorn Alan Dershowitz har åtalet mot Manafort och Gates att göra med skattebrott som skulle begåtts flera år innan Donald Trump ställde upp i presidentvalet.

Paul Manafort överlämnade sig till FBI i Washington DC under måndagsmorgonen lokal tid.

President Donald Trump hävdade på Twitter att det som Manafort anklagas för skedde flera år innan han blev involverad i Trumps kampanj, och att fokus istället borde riktas mot Hillary Clinton och Demokraterna.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.