Utrikes

Trumps förre kampanjchef har lämnat in sig till FBI

Paul Manafort var Trumps kampanjchef under sommaren 2016

Paul Manafort, som var Donald Trumps kampanjchef under förra sommaren, har lämnat in sig till FBI. Detta är resultatet av Robert Muellers “Rysslandsutredning”.

Enligt Fox News kommer åtal att väckas mot Paul Manafort och hans affärskompanjon Rick Gates på tolv punkter, bland annat på punkten “konspiration mot USA”, vilket utgörs av att Manafort och Gates gömt undan miljontals dollar genom penningtvätt.
Enligt juristen och den politiske kommentatorn Alan Dershowitz har åtalet mot Manafort och Gates att göra med skattebrott som skulle begåtts flera år innan Donald Trump ställde upp i presidentvalet.

Paul Manafort överlämnade sig till FBI i Washington DC under måndagsmorgonen lokal tid.

President Donald Trump hävdade på Twitter att det som Manafort anklagas för skedde flera år innan han blev involverad i Trumps kampanj, och att fokus istället borde riktas mot Hillary Clinton och Demokraterna.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!