Trumpadministrationen vägrar skriva under nya sanktioner mot Ryssland

publicerad 30 januari 2018
Rysslands president Vladimir Putin och sin amerikanske motsvarighet Donald Trump

Det ser inte ut att bli några nya sanktioner från USA mot Ryssland. Detta efter att amerikanska UD meddelat att president Donald Trump inte kommer skriva under några sanktioner.

Ifjol röstade den amerikanska kongressen för nya sanktioner mot ryska företag. Ett straff för Rysslands påstådda inblandning i det amerikanska presidentvalet 2016.

Men nu meddelar Trumpadministrationen att de nya sanktionerna inte kommer att appliceras. Enligt ett uttalande från USA:s utrikesdepartement fungerar de ännu inte påskrivna sanktionerna som ett hot mot Ryssland.

Idag har vi informerat kongressen om denna lagstiftning och att dess genomförande försvårar ryska försvarsförsäljningar. Efter att lagstiftningen antogs har vi uppskattat att flera utländska regeringar har övergivit planer på miljardköp av ryska försvarsvaror, säger Heather Neuerth, taleskvinna för amerikanska UD, enligt Reuters.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.